Kutina posao|

Hrvatska gospodarska komora i Grad Kutina organiziraju konferenciju Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu, koja će se održati online, u ponedjeljak, 23. studenoga, u 11 sati.

Konferencija je predstavljanje gospodarskih potencijala Grada Kutine i novoosnovane Industrijsko-logističke zone u vlasništvu grada Kutine, predstavljanje pilot projekta jedinstvenog za Republiku Hrvatsku SMART&KIND – prva pametna poslovna zona u RH te potencijale suradnje u procesu digitalizacije gospodarstva između jedinica lokalne samouprave, predstavnika privatnog sektora poput HGK i institucija Republike Hrvatske.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Grada Kutine, HGK, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, predstavnik EU parlamenta te predstavnici stranih gospodarskih udruženja. Praćenje konferencije za sve zainteresirane sudionike bit će omogućeno putem video poveznice.

“Zona je strateški projekt Grada Kutine jer njezinim osposobljavanjem i dovođenjem investitora uvelike će se unaprijediti gospodarstvo Grada te povećati zaposlenost i poboljšati uvjeti života u samom gradu. Sama Zona će biti i prva pametna zona u Hrvatskoj”, poručio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Osim predstavljanja gospodarskog potencijala Kutne, neke od tema konferencije bit će i “Prezentacija prve pametne zone u RH – SMART&KIND” koju će održati predstavnik B-Smart Consultinga, o temi “Digitalizacija i održivi razvoj kao prioriteti EU” govorit će EU zastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol, a prezentaciju na temu “Važnost digitalizacije uprave u unaprjeđenju gospodarskog okruženja u RH” održat će Bernard Gršić, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Ostale teme kao i prijava na konferenciju koje traju do 20. studenog do 14 sati, može se pronaći ovdje.

Konferencija će biti izuzetno korisna za sve sudionike kako bi se potaknula suradnja i komunikacija između svih subjekata gospodarstva u namjeri unapređenja gospodarske klime u Republici Hrvatskoj.

ILZ Kutina

Industrijsko-logistička zona osnovana je na iznimnoj geoprometnoj poziciji u Republici Hrvatskoj, u Kutini – gradu s dugom industrijskom tradicijom. Zona se nalazi uz državnu cestu D 45 odmah do autoceste A3 Zagreb – Lipovac, koja čini dio europskog cestovnog pravca E70. Zona se također nalazi uz jedan od najvažnijih željezničkih paneuropskih koridora X. Investitore i buduće gospodarske subjekte očekuje niz prednosti i preduvjeta za uspješno poslovanje.

Lokacija ILZ Kutina, nalazi se pored značajnih industrijskih kapaciteta poput Petrokemije, jedne od najvećih industrija u zemlji, a samim time razvijena je i prateća infrastruktura. U okruženju zone postoji postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda, te sva potrebna infrastruktura. Zonu smo pokrenuli pored buduće kutinske obilaznice, čija je prva faza izgradnje već završena, a tu su još i teretni željeznički kolodvor i carinski terminal za cestovni transport. Kutina je zbog svoje prometne povezanosti pristupačna distribuciji roba i sirovina, a izravno je povezana autocestom s najjačom jadranskom lukom – Rijeka.

Industrijsko logistička zona Kutina:

– Površina: 74 ha (7 parcela)

– 100% vlasništvo Grada Kutine

– Predviđena za izgradnju logističkih terminala velikih površina, skladišno – manipulativnih objekata i industrijskih postrojenja (kapitalne javne i privatne investicije)

– Obuhvaćena PPUG, GUP i DPU

– Gospodarska namjena: Proizvodna (I), Poslovna (K)

– Formirane parcele za razvoj ciljanog gospodarstva – DPU 11 i DPU 12

Realizacija Industrijsko-logističke zone Kutina je strateški projekt Grada Kutine sukladno razvojnim dokumentima grada, te je prihvatljiv u sklopu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izvor: N1

Comments are closed.